Erkend verwarmings technicus - erkend koeltechnisch bedrijf
Erkend verwarmings technicus - erkend koeltechnisch bedrijf

Warmtepompen

Een warmtepomp zorgt voor een besparing in het verwarmen van uw woning en is bovendien ook milieuvriendelijk. Dit komt omdat er op een efficiënte manier warmte uit de omgeving wordt gehaald. De hoeveelheid energie die kan bespaard worden, hangt af van het type warmtepomp. SBS Technics werkt met lucht-lucht en lucht-water warmtepompen van het merk Daikin. Heeft u nog vragen? Aarzel niet, SBS Technics staat klaar voor u!

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp brengt de warmte van de buitenlucht, naar een watercircuit op hogere temperatuur.  Het voordeel van deze warmtepomp is dat deze niet alleen zorgt voor de verwarming maar ook nog eens voor het sanitair warme water.

Lucht-lucht warmtepomp

Met een lucht-lucht warmtepomp kan de woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen. Er wordt immers geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. De investeringskosten zijn bovendien redelijk laag in vergelijking met andere soorten warmtepompen.

Voordelen warmtepomp

Voor elke euro elektriciteit die in een lucht/water – of een lucht/luchtwarmtepomp wordt gestopt krijgt men 4 euro warmte. Conclusie: verwarmen met de warmtepomp heeft tot gevolg dat u maar 1/4e afhankelijk bent van uw leverancier van elektriciteit. Er is echter een belangrijke voorwaarde: uw woning dient voldoende geïsoleerd te zijn. Komt uw oudere woning in aanmerking voor een warmtepomp? Lees hierover meer in onze blogpost: warmtepomp installeren in een oudere woning: de voordelen en valkuilen op een rijtje. 

Warmtepomp of airco: wat kiezen?

De verschillen tussen airco en warmtepomp worden in dit artikel haarfijn uitgelegd.

Nuttige informatie

Hieronder vindt u een overzicht van de rendementen van de verschillende verwarming systemen.

  • gewone gasketel: 91%
  • condensatieketel: 107%
  • nieuwe stookolieketel: 92%
  • verwarmen op electriciteit : 100%
  • warmtepomp lucht/water: 300% a 450%
SBS technics - Erkend verwarmings technicus - erkend koeltechnisch bedrijf Brecht